Seks van man tot man

Je houdt je seksleven gezond door je regelmatig te laten testen als je wisselende partners hebt. We raden je aan om dat minimaal twee keer per jaar te laten doen. Als seks je werk is, raden we aan dit vier keer per jaar te doen.

Testen kan op vier manieren

 • Via de eigen huisarts

 • Maak een afspraak bij GGD Fryslân
 • Kom op het inloopspreekuur op de GGD. Dit spreekuur vindt plaats op elke eerste en derde donderdag van de maand. Je kunt je melden bij de balie tussen 17:00 – 18:00 uur en wordt geholpen op volgorde van binnenkomst. Adres: harlingertrekweg 58 te Leeuwarden. Parkeren is mogelijk naast het gebouw. Meld u zich bij de eerste slagboom.
 • Bestel een soa-thuistest via www.soapolinoord.nl of via www.soatestdoen.nl. Deze tests zijn betrouwbaar en anoniem, maar niet gratis.

Hepatitis A & B

Tegen zowel hepatitis A als B kun je je laten vaccineren. De vaccinatie tegen hepatitis B is gratis voor mannen die seks hebben met mannen. Wanneer je kiest voor de combinatievaccinatie tegen hepatitis A en B betaal je €22,50 per vaccinatie. Wil je je laten inenten?

Maak direct een afspraak Maak direct een afspraak

 

In Europa heerst op dit moment hepatitis A onder mannen die seks hebben met mannen. Ook in Nederland zijn mannen ziek geworden. De klachten kunnen weken tot maanden aanhouden. Meer info op www.mantotman.nl/hepatitisA

Hiv en PEP

Heb je minder dan 72 uur geleden onbeschermde seks gehad met een andere man? Dan doe je er goed aan om zo snel mogelijk te beginnen met PEP. PEP staat voor post exposure profylaxe. Dit is een behandeling van vier weken met hiv-remmende medicatie.

        Neem in dat geval contact met ons op. We zijn tijdens kantooruren bereikbaar via 088 – 22 99 222. Buiten kantooruren bel je met de dokterswacht Friesland via 0900 – 112 7 112. Geef als je belt duidelijk aan dat je belt over PEP.

 


PrEPnu.nl.PNG

PrEP

PrEP is een medicijn wat een hiv infectie voorkomt. Momenteel wordt het nog niet vergoed en betaal je de medicijnen zelf. PrEP beschermt niet tegen andere soa en vervangt het condoom niet. De minister heeft besloten een gelimiteerde pilot van vijf jaar uit te voeren bij de GGD’en. Meer weten?

PrEP PrEP

Mantotman-website.png

Mantotman.nl

Veel meer informatie voor en over mannen die seks hebben met mannen lees je op www.mantotman.nl.

Naar Mantotman.nl Naar Mantotman.nl
Op deze website gebruiken we cookies